KULTURBROTTET; museum med akvarellkurser och vandrarhem VÄLKOMNAR

 

Till kurser

Klicka på några av bilderna eller ramens rubriker för mer info!

Till akvarellgalleriet

Till Bohus-Malmön

Till Hugga-i-sten-kursen

till Utställning, Kurs, Ateljé eller Semester med Bohusläns klippor och salta havsbad. Kulturbrottets totalmuseum erbjuder gästrum, ateljéplats, matkunskap,  undervisning och konferenslokaler. Bohus-Malmöns sandstränder, dramatiska stenbrott och rika växt- och fågelliv bjuder på återhämtning och inspiration. Här kan du själv eller din grupp vandra, vila eller öva kreativa sidor i Kulturbrottets kurser i  måleri, matlagning etc. Birgitta Alms passionerade profession är förutom konst och mat något så omodernt som bildning. Välkommen också till Kulturbrottets småskaliga mat- och konstverksamhet på Sicilien!

Birgitta skräddarsyr även halv- och heldagar med personalutveckling.
Birgitta kommer gärna till din konstförening, skola, arbetsplats etc med konstföreläsning och/eller bildverkstad.

Du kan hyra rum, lokaler eller lägga till service alltefter önskemål. Skolsalen/ateljén har utrustning för mindre konferenser och liknande. Bibliotekssalong med skönare sittning på övervåningen och en stor, modern braskamin i skolsalen har ökat komforten och användbarheten väsentligt.

Kulturbrottets galleri visar Birgitta Alms akvareller, och butiken säljer konst- och vykort, skriv- och konstnärsmaterial till fördelaktiga priser. Galleriet och Butiken är öppna när det är möjligt; ring för säker service.

Kulturbrottet startade 1995 i det som länge hade varit Bohus-Malmöns bygdegård. Här inrymdes öns bibliotek och sjukvårdsmottagning, arbetarbostäder och tidigare även Malmöns kommunalhus. Huset byggdes eventuellt 1883 som Malmöns första skola och var, med ytterligare en tillbyggd skolsal, småskola till inpå 1930-talet (uppgifterna går isär). Den förste skolläraren hette Carl-Johan Winberg. När huset nu åter är skola, närmast folkhögskola, heter folkhögskolläraren oftast Birgitta Alm. Som egenföretagare söker hon se till att det fungerar och blir fortsatt renoverat. Meningen är att behålla den enkla, gammaldags hemmiljön med självhushållning.

En rad andra konstnärer, naturvetare och på Malmön hemmahörande specialkompetenta personer är även kursledare. Kulturbrottet ligger i änden av det centrala fiskeläget (tidigare municipalsamhälle). Trädgården slutar i ett gammalt stenbrott, som nu utgör arbetsplats för våra stenhuggningskurser.
Till framtidsvisionerna hör fler konstutställningar, föreläsningar och kulturaftnar.

Granitens Kvinnor var Bohus-Malmöns första EU-projekt med Kulturbrottet som hemvist. 14 arbetslösa kvinnor från Sotenäs kommun studerade IT och kulturhistoria, akvarell och stenhuggning, geologi och mat i odling och grytor. Kvinnofolkhögskolan i Göteborg och Arbetsförmedlingen i Kungshamn arrangerade. När ett helt år hade gått den 18 oktober 2000, var alla eniga om att flera steg tagits och modet ökat att försöka realisera överlevnadstmöjligheter i Sotenäs kommun. 

 

 

SENAST UPPDATERAD 11/2 2011.
SES BÄST I Internet Explorer 5 ELLER HÖGRE
MED BILDSKÄRMEN INSTÄLLD PÅ 800x600 ELLER HÖGRE.

WEBMASTER: Axel Åkesson